Mae Puai Waterval

 

De Mae Puai waterval is misschien niet de meest indrukwekkende, maar hij is wel zeer mooi, en bijzonder omdat het water over een uitstekende rots naar beneden valt. De Mae Puai waterval is niet de echte naam van de waterval, maar de lokale mensen noemen hem gewoon de waterval, dus heb ik dat ook maar genomen als naam.

Het riviertje Mae Puai ( แม่ป๋วย ) voert water af van de flank van Doi Inthanon, en in het regenseizoen komt er behoorlijk wat water naar beneden gelopen.

Mae Puai Waterval

De waterval is niet gemakkelijk bereikbaar, vanaf de highway 1013 moet je een kleine weg nemen die met een twintigtal smalle haarspeldbochten omhoog kronkelt. Bijna boven aan de top kun je dan links afdraaien naar Ban Huai Hoi. (บ้านห้วยหอย) Dit gaat over een vrij slechte smalle weg weer naar beneden. Het lukt met een gewone auto, maar een pick-up truck is hier wel een betere keuze. Als je aan het schooltje van het dorp komt parkeer je daar best, de rest moet je te voet doen.

Mae Puai Waterval

Je loopt gewoon over het school terrein tot aan de achterpoort, en daar ga je linksaf over een smal pad dat je langs een paar huizen verder naar beneden voert. Onderweg kom je langs een olifant Sanctuary, waar olifanten hun oude dag slijten.

Mae Puai waterval
Foto Patchaneeboon
Mae Puai Waterval

Als beloning voor de moeite krijg je onderweg een paar prachtige uitzichtpunten cadeau.

Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval

De waterval van de Mae Puai.

De waterval is niet hoog, maar het water spreid zich mooi over de rots, en maakt zo een mooi watergordijn. Dit levert toch wel een spectaculair zicht op. Aan de linkerkant kun je achter het gordijn doorlopen en krijg je toegang tot de grot die door de overhangende rots gevormd word.

Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval

Achter het watergordijn is het aangenaam koel, en word je overdonderd door het geluid van het vallende water.

Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval
Video Patchaneeboon
Mae Puai Waterval

Via een gammel bruggetje kun je naar de overkant van het riviertje waar je een mooi overzicht hebt over de waterval.

Mae Puai Waterval
Mae Puai Waterval
Foto Patchaneeboon

© Lode Engelen. Foto’s genomen in Ban Huai Hoi op 27.07.2022.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan acht jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn echtgenote Patchaneeboon Charoenpieuw. We houden ons samen bezig met rondreizen in Thailand, en fotograferen. Pat is een Thaise antropologe die met haar veldwerk heel Thailand tot in de kleinste uithoeken heeft leren kennen. Wat ons natuurlijk een enorm voordeel opleverd. Met deze foto's en de teksten die ik erbij schrijf probeer ik Thailand een beetje voor te stellen aan de mensen in Belgie en Nederland.

3 reactie op “Mae Puai Waterval.”
  1. De geweldige foto’s en video kunnen zoals vaak de pracht niet vangen van deze brok natuur. De lastige toegankelijkheid is misschien het geheim hierachter. Gr.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *