Mae Tia waterval

Mae Tia

De Mae Tia waterval ligt diep in het bos in het district Chom Thong. Het bos maakt deel uit van het bekende nationaal park Ob Luang. De waterval is ongeveer 80 meter hoog en een 40 meter breed aan de voet. Geen indrukwekkende cijfers, maar het is wel een heel mooi stukje natuur. Het is de mooiste en grootste watervfal van het nationaal park Ob Luang. De weg er naartoe is volledig geasfalteerd, en vrij makkelijk. Een paar steile hellingen maken het alleen maar prettger om er naartoe te gaan. De laatste 500 meter moet je te voet lopen.

Het stuk dat op de foto’s staat is de laatste trap van 4 trappen van de waterval. Het is de hoogste en mooiste van de 4 trappen. Als je ze alle vier wil bekijken moet je ongeveer 5 kilometer over een smal bospad lopen.

Mae Tia waterval

Het water stroomt heel het jaar door, en staat al sinds eeuwen in voor de water voorziening van het dorp Mae Tia dat langs de rand van het bos ligt. Na hevige regenval stroomt er wel wat sediment mee in het water, maar anders is het water mooi helder.

In het regeseizoen zou het lawaai van het vallende water te horen zijn tot in Mae Tia, dat toch ongeveer 10 kilometer verder ligt. Gelukkig was het een stuk rustiger op het moment dat wij er waren.

Foto Patchaneeboon
Mae Tia waterval

De waterval word zeker niet overrompeld door toeristen. Hij is niet zo bekend, en de weg ernaartoe is nog maar recent goed bereidbaar gemaakt. De asfaltweg eindigd op een kleine parking, vanwaar je te voet verder kan.

Vanaf de parking loopt er een gemakkelijke weg naar de waterval.

Mae Tia waterval

Mocht ja een nachtje willen blijven bij de waterval dan kan dat als je een tentje opzet op de kampeerplaats. De plaats is voorzien van het nodig sanitair, en verrassend goed onderhouden.

Mae Tia waterval

Beneden valt het water in kleine vijver die gevormd word door een dam van stenen en zand. Als je dat wil kan je er rustig een beetje zwemmen in het frisse water.

Mae Tia waterval
Mae Tia waterval

Voorbij de dam loopt het water rustig tussen de steenblokken door naar het dorpje. Uiteindelijk loopt het via de Mae Klang in de Ping.

Mae Tia waterval
Mae Tia waterval

© Lode Engelen. Foto’s genomen in Ob Luang op 27.04.2022.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan acht jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn echtgenote Patchaneeboon Charoenpieuw. We houden ons samen bezig met rondreizen in Thailand, en fotograferen. Pat is een Thaise antropologe die met haar veldwerk heel Thailand tot in de kleinste uithoeken heeft leren kennen. Wat ons natuurlijk een enorm voordeel opleverd. Met deze foto's en de teksten die ik erbij schrijf probeer ik Thailand een beetje voor te stellen aan de mensen in Belgie en Nederland.

5 reactie op “Mae Tia waterval.”
  1. Goed verhaal. Ik geniet altijd van watervallen. Destijds gingen we bijna wekelijks naar de warme (30 graden!) waterval Phu Saang dicht bij onze woonplaats Chiang Kham.

  2. Dag Lode, wat een mooi stukje natuur. Ongerepte schoonheid weg van het toerisme. Allez, nu nog. Merci om het te delen met ons. Groetjes uit Brugge.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *