Het noorden van Thailand staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid, waaronder prachtige bergen, bossen en pittoreske rijstvelden. De regio is ook de thuisbasis van vele traditionele bergstam dorpen, die een kijkje geven in de unieke cultuur en levensstijl van het gebied. Veel toeristen komen naar het noorden van Thailand om er de prachtige wandelroutes te volgen. Op veel plaatsen kun je ook aan een zipline tussen de bomen door zweven. Of als je liever op een wilde beek tussen de rotsen door raft, dan kan dat ook hier in het noorden.

Kew Mae Pan
Foto Patchaneeboon

Doi Inthanon.

De bergen in het noorden van Thailand maken deel uit van het Himalayagebergte en staan bekend om hun ruige terrein en prachtige landschappen. De hoogste berg in de regio is Doi Inthanon, die ook tegelijk het hoogste punt van Thailand is. De berg is bedekt met weelderige bossen en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Doi Phatang

Voor iedereen die van bergen houdt, is Doi Phatang een verplichte bestemming. Doi Phatang ligt in het district Wiang Kaen, in de provincie Chiang Rai. De grens met Laos slingert hier over de kam van de bergen en biedt fantastische vergezichten, zowel aan de kant van Thailand als aan de kant van Laos.

Doi Phatang is het hele jaar door een aangename omgeving om te wandelen. In de winter kun je genieten van het uitzicht over de bovenkant van de wolken, en waan je je op het dak van de wereld. De zomer biedt dan weer een prachtig panorama van meer dan 10 kilometer over de bergtoppen van Laos. In het regenseizoen kleurt alles heerlijk groen. Dan is het voor de wandelaar wel een beetje opletten met de glibberig geworden paadjes.

De rotsachtige bedding van de Mekong die vanaf Chiang Saen tot aan Wiang Kaen de grens vormt met Laos.

Kwan Payao.

Kwan Phayao ligt in het district Mueang Phayao in de provincie Phayao. Het is het grootste zoetwatermeer in Noord-Thailand en het vierde grootste van Thailand. Het woord “kwan” in Thaise dialecten betekent “meer”. Kwan Phayao is een natuurlijk meer met een bergketen op de achtergrond. Het water in het meer komt van achttien rivieren uit de omgeving. Het watervolume per jaar is gemiddeld 29,40 miljoen m³. Meer dan 48 soorten zoetwatervissen worden gevonden in het meer. Het heeft een oppervlakte van 12.831 rai. Het landschap dat natuurlijk en boeiend is voor bezoekers, is de reden waarom het bekend staat als het hart van de provincie Phayao.

Phu Langka.

In het Phu Langka Forest Park (วนอุทยานภูลังกา) kun je, als de weersomstandigheden goed zijn, een zee van mist bewonderen. Het is gelegen in het subdistrict Pha Chang Noi met een hoogte van 1700 meter boven zeeniveau, en heeft een oppervlakte van 7800 rai. De Yao-bergstammen noemen de top van de berg “Fin Cha Bo”, wat een verankerende plaats van engelen betekent. Er wordt verteld dat er op dagen met een volle maan een witte aura op de top zal zijn. De top van de berg is erg smal en kan minder dan tien personen bevatten. Het grootste deel van het gebied is groenblijvend heuvelbos met veel grote bomen, evenals wilde bloemen en zeldzame soorten planten, zoals Wightia speciosissima, Colquhounia elegans, Dendrobium

Dit zijn maar een paar beschrijvingen van wat er op de foto’s te zien is. Verder gaan we gewoon genieten van de prachtige uitzichten in het noorden.

© Lode Engelen. Foto’s genomen in noord Thailand op diverse plaatsen en tijdstippen.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan acht jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn echtgenote Patchaneeboon Charoenpieuw. We houden ons samen bezig met rondreizen in Thailand, en fotograferen. Pat is een Thaise antropologe die met haar veldwerk heel Thailand tot in de kleinste uithoeken heeft leren kennen. Wat ons natuurlijk een enorm voordeel opleverd. Met deze foto's en de teksten die ik erbij schrijf probeer ik Thailand een beetje voor te stellen aan de mensen in Belgie en Nederland.

7 reactie op “Het noorden van Thailand”
  1. Mooi verhaal. In afgelopen november Phu Langka bezocht. Met een vierwieler naar boven, maar de laatste paar honderd meter lopen naar de top lukte helaas niet.

  2. Een gelukkig en gezond 2023 Lode, voor jou en je familie. Opnieuw bedankt voor de goede uitleg en wondermooie foto’s. Ons hart gaat steeds snellere slaan als je dit ziet. We dromen om ooit eens naar jullie wondermooie land te komen. Wat is het beste seizoen eigenlijk? Merci Lode.

    1. Beste seizoen hangt af van de streek die je wil bezoeken. Noord en zuid hebben verschillende seizoenen. Als je me laat weten welke richting je uit wil kan ik je wel vertellen wanneer het daar het beste is.

  3. Een heerlijk artikel en prachtige foto’s! Het doet ons weer zoveel goesting krijgen om opnieuw de koffers te pakken!!😉🌞👍🏻

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *