Nam Nao Canyon, gelegen in Khok Mon, district Nam Nao, provincie Phetchabun, is een natuurlijk fenomeen gevormd door de tand des tijds. De geologische pracht wordt gekenmerkt door uitgestrekte rotswanden die indrukwekkende halvemaanvormige structuren creëren, met een diepte van meer dan 300 meter. Omringd door weelderige bossen biedt de canyon een schilderachtige setting. Bezoekers ervaren een adembenemend panorama van majestueuze gebogen rotswanden.. En een gracieuze waterval die over de rotsen stroomt, en zich dan in de diepte stort. De harmonieuze samensmelting van imposante kliffen, weelderige omgeving en het rustgevende geluid van stromend water maakt Nam Nao Canyon tot een onmisbare bestemming voor toeristen die de schoonheid van Phetchabun willen ontdekken.

We startten onze verkenning aan de zijde van de tempel, waar een goed begaanbaar pad ons leidde naar een bruggetje dat over het beekje gaat. Een tiental meter verderop stort dit beekje zich van de klif.

Een Naga bewaakt het beekje.

In het regenseizoen stroomt er een prachtige waterval vanaf de klif in intervallen. Hij levert een mooie bijdrage aan de natuurlijke schoonheid van de omgeving. De stevige aard van de zandsteen- en schalierotsen weerstaat gemakkelijk erosie en vormt de imposante klifgezichten. Deze natuurlijke creatie doet denken aan de “Grand Canyon” in de Verenigde Staten, zij het op een iets kleinere schaal.

Een beetje geologie.

Uit de analyse van de rotsen is gebleken dat ze ongeveer 200 miljoen jaar geleden zijn ontstaan door de ophoping van sedimenten in een prehistorisch meer. Met een hoogte van meer dan 200 meter boven het omringende landschap zijn deze rotsen gevormd door het omhoogkomen van zandsteenlagen. Dit als gevolg van aardkorstbewegingen. Deze bewegingen veroorzaakten buiging, breuk en uiteindelijk resulteerden ze in de vorming van de imposante kliffen.

Bron: Department of Mineral Resources (Thailand)

De kliffen bestaan uit kalksteen, zandsteen en schalie, allemaal sedimentaire gesteenten die omhoog zijn gebracht door tektonische verschuivingen.

De Nam Nao Canyon is een bestemming die doordrenkt is met natuurlijke pracht. Het is een must-visit voor reizigers die de schoonheid van de provincie Phetchabun willen ervaren.

Op het moment van ons bezoek aan de canyon werd aan de zijde van de tempel een skywalk gebouwd.

© Lode Engelen. Fotos genomen op 08.08.2023 in  Khok Mon, Nam Nao District, Phetchabun 67260, Thailand.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan acht jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn echtgenote Patchaneeboon Charoenpieuw. We houden ons samen bezig met rondreizen in Thailand, en fotograferen. Pat is een Thaise antropologe die met haar veldwerk heel Thailand tot in de kleinste uithoeken heeft leren kennen. Wat ons natuurlijk een enorm voordeel opleverd. Met deze foto's en de teksten die ik erbij schrijf probeer ik Thailand een beetje voor te stellen aan de mensen in Belgie en Nederland.

2 reactie op “Nam Nao Canyon.”
  1. Did volcanic activity cause the uplift of the sandstone layers? The movements in the earth’s crust. Were the movements in the earth’s crust caused by a volcano erupting?
    I hope your followers will join in this conversation. That way, we all expand our knowledge of the origins of the Nam Nao Canyon.

    (Incidentally, your profile should refer to your photos being viewed by more than just the natives of Belgium and the Netherlands.) Lode Engelen is becoming known for his sharp and well-chosen photographs in many countries now.
    I have put this story on my own website, https://www.MattOwensRees.com
    and have shared it on social media.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *