Suan Hin Pha Ngam

Suan Hin Pha Ngam

Suan Hin Pha Ngam ligt nu in een bergachtige omgeving, maar zo een 225 miljoen jaar geleden was het de kust van een grote oceaan. De golfslag van het water heeft de rotsen geërodeerd tot de speciale vorm die ze nu hebben. In de rotsen zijn hier en daar nog fossielen van zeediertjes te vinden, wat bewijst dat ze vroeger op de zeebodem lagen.

Suan Hin Pha Ngam word ook wel Khun Ming Muang Loei ( khun ming van de stad Loei ) genoemd. De Thai vergelijken het graag met Kunming in China, waar een gelijksoortige rotsformatie te vinden is. In China spreken ze wel van een stenen woud, en het is inderdaad een heel stuk groter dan Suan Hin in Pha Ngam.

De rotsformatie Suan Hin is toch wel bijzonder, en zeker de moeite waard om een keertje door te wandelen.

Suan Hin Pha Ngam

De wandeling.

Door de rotstuin loopt een wandelpad dat je kan volgen met behulp van een gids. Je vertrekt best met het tractor transport dat je van de weg door het bos naar het startpunt van de wandeling brengt. Het wandelpad begint met een trap die je hogerop brengt tussen de rechtopstaande rotsen.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

Van daar loop je tussen de soms dicht bij elkaar staande rotsen door. Op moeilijk begaanbare stukken zijn loopbruggen gemaakt, en achter iedere hoek krijg je weer andere indrukwekkende rotsen te zien.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

Sommige stukken van het pad zijn vrij steil, maar er zijn overal trappen gemaakt zodat het voor iedereen mogelijk is het pad te volgen.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

Het enige moeilijke punt in de wandeling, hier moet je even opletten dat je je hoofd niet stoot tegen de rotsen als je er onderdoor kruipt.

Suan Hin Pha Ngam

Het dichte bos dat op en rond de rotsen groeit maakt de hele omgeving een beetje koeler. Maar het zonlicht komt toch hier en daar wel door het bladerdek, wat voor een mooie schittering zorgt op de vochtige bladeren.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

Fossielen die in de rotsen te vinden zijn, niet altijd even gemakkelijk te herkennen voor een leek.

Suan Hin Pha Ngam

Het wandelpad eindigt op een platform wat een mooi uitzicht geeft op de hele omgeving. Indien je niet graag wandelt kan je er ook voor kiezen om met de tractor naar de trap die rechtstreeks naar de viewpoint leidt gebracht te worden.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

Doi Tao, vrij vertaald, de schildpad berg. En met een beetje fantasie kan je inderdaad wel een schildpad zien boven op de rots.

Suan Hin Pha Ngam
Suan Hin Pha Ngam

De prachtige Mercedes die je naar de viewpoint brengt.

Suan Hin Pha Ngam

© Lode engelen. Foto’s gemaakt in Nong Hin, Loei op 20.11.2021.

Vond je dit stukje interessant ? Deel het met je vrienden zodat zij het ook kunnen lezen !

Door Lode

Al meer dan acht jaar woon ik in het noorden van Thailand samen met mijn echtgenote Patchaneeboon Charoenpieuw. We houden ons samen bezig met rondreizen in Thailand, en fotograferen. Pat is een Thaise antropologe die met haar veldwerk heel Thailand tot in de kleinste uithoeken heeft leren kennen. Wat ons natuurlijk een enorm voordeel opleverd. Met deze foto's en de teksten die ik erbij schrijf probeer ik Thailand een beetje voor te stellen aan de mensen in Belgie en Nederland.

6 reactie op “Suan Hin Pha Ngam in Loei.”
  1. Wat een mooie bijdrage, Lode! Ik zou daar graag eens naar toe gaan maar weet niet of het nog mogelijk is. Wat kent Thailand toch een prachtige natuur!

  2. Een schitterend wandelpad!! Die tractor naar boven, dat kan later nog altijd!😊
    Prachtige foto’s weeral, we hebben genoten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *